Tomos Streetmate


Tomos Streetmate profil

Streetmate er en gammel klassiker hos Tomos, og har flere ganger blitt relansert i nye versjoner uten å miste det originale særpreget. Designet er typisk retro og appellerer til de som setter pris på dette imaget. Selv om dette er en moped vil den blant mange bli tatt for en motorsykkel, da den har et meget robust og kraftig utrykk. Den passer sånn sett for de som gjerne ønsker en motorsykkel look, men som ikke er villig til å ta lappen på motorsykkel. Streetmate kommer i to forskjellige versjoner; klassisk og R. Forskjellen ligger i all hovedsak i designet der Streetmate R naturlig nok er noe mer sportslig i utformingen enn den klassiske. Lyden er på ingen måte skjemmende, da den er mer lav og rumlende enn skarp og knattrende som på en standard moped. Det største kundesegmentet har på denne mopeden vært voksne mennesker som ønsker et sekundært fremkomstmiddel for sin bil, samt ungdom som ikke vil ha den klassiske scooteren.

Eksteriør

Tomos Streetmate kombinerer en vellykket styling som motorsykkel men med kravene til en 49cc enhet. Streetmate kombinerer originaliteten fra alt det beste fra Tomos gjennom de 50 foregående årene og har et utseende som ikke ligner andre modeller på markedet. Den har rikelig med lagringsplass, både under setet og i deler av det som ser ut som en kjempestor bensintank. Nettopp dette er grunnen til at modellen er populær blant det som er noe mer voksne. Her kan man virkelig dra og handle på butikken uten og måtte bekymre seg for plassmangel eller dinglende poser på rattet. De fleste velger fargekombinasjonen hvit, sort og sølv; men modellen kan også leveres i friskere farger hvis det er ønskelig. Dekkene er store klassiske motorsykkeldekk i krom med mange tynne eker på klassisk versjon, mens det på R utgaven er de noe mer sporty 6-ekers felgene. På begge versjoner er dimensjonene 2,75 / 17 på bakdekkene og 3,25 / 16 på fordekkene. Streetmate R leveres som standard med vindskjerm, mens Streetmate klassisk leveres uten. Du kan selvsagt montere på vindskjerm på den klassiske versjonen også. Hvis du ønsker det kan det leveres speil i krom også på høyre side. På den klassiske modellen er lykten stor, rund og klassisk mens den på R utgaven kan leveres med mer moderne små LED-lykter.

Tekniske data og motor

Tomos Streetmate er drevet av den nye A55 motoren og representerer på mange måter kjerneverdiene for stilen til TOMOS innen design og kvalitet. A55 er en luftkjølt totakts motor med 49cc enkelt sylinder. Den har en effekt på 2,3 kW ved 5800 rpm og et kompresjonsforhold på 10:1. Det gir et dreiemoment på 4,7Nm ved 3800 rpm. Vekten er på akseptable 65kg. Den kommer med Tomos gjennomprøvde 2-trinns automatgir som aldri svikter.  Den er tilgjengelig med pedaler, som kick-start eller CDI elektronisk tenning (12V / 80W). Bremsene har skiver foran og en kraftig trommel brems bak. Drivstoffkapasiteten er 5,27 liter (medberegnet reservetanken). Forbruket er på ca 1 liter på 3,5 mil som gir en rekkevidde på godt over 20 mil på tanken.