Tomos Flexer


Tomos Flexer profil

Flexer er for mange innstegsmodellen i Tomos sortiment, verdsatt først og fremst for sin robuste konstruksjon og letthåndterlige kjøreegenskaper. Tomos Flexer er laget for de som vil ha en enkel scooter til pendling og transport og som liker et enkelt og diskret design. Med sine klassiske retro linjer vekker Flexer oppmerksomhet der den ferdes med en stil som verner om det gamle, men allikevel benytter seg av moderne kunnskap og teknikk. På lik linje med Tomos Youngest R appelerer denne scooteren til den aller yngste og den noe eldre kundegruppen – først og fremst på grunn av den enkle og bekymringsfrie håndteringen. Dette er en av Tomos grunnmurs-modeller og en del av basis sortimentet som har kommet for å bli. Det er rett og slett en meget funksjonell scooter til en meget god pris.

Eksteriør

Siktet inn på ungdomsmarkedet som denne modellen er kommer Flexer i en rekke fargekombinasjoner: Sort, hvit, grønn, oransje, grå og to nyanser av blått. Rammen og motoren er lakkert i matt sort. Det karakteristiske Tomos bukkestyret er på plass og den firkantede lykten er med på å gi scooteren særpreg. En liten artig detalj på denne modellen er det kraftige signalhornet som er montert. Kanskje er det fordi motoren er så stillegående at dette er nødvendig? Også denne modellen er utstyrt med et kraftig bagasjebrett (ikke for passasjerer) som er ypperlig for skolesekken eller den ekstra påmonterte tasken. De tøffe 6-eksers hjulene er meget store til å være på en scooter (2,25 x 16 både foran og bak), noe som gir meget god fremkommelighet og manøvrerbarhet på både asfalt og grus. Det er lite skjerming for vann, så denne modellen passer nok best til bruk på de finere dagene. Skjermer av typen universal kan monteres hvis det er ønskelig. Også disse kan lakkeres i scooterens farge. Som på mange av Tomos modeller er det ikke spart på komforten i form av fjæring og støtdemping. Flexer er utstyrt med kraftig hydraulisk gaffel (70 mm) og gode setefjærer (40 mm). Det er heller ikke på Flexer oppbevaringsplass under setet.

Tekniske data og motor

Tomos Flexer kommer med en totakter med en sylinder på 49 cc som yter 1,8 Hk – det gir en vekt/effekt forhold på 0,0285 Hk/kg og topphastighet på 45 km/t. Flexer er også tilgjengelig i en versjon som er sperret på 25 km/t. Grunnen til dette er at i mange land kan den da benyttes på fortau og sykkelstier, noe som gjør den meget attraktiv for firma som driver med post og budtjenester. Den beskjedne vekten på 55 kg gjør den lett håndterbar for både ungdom og eldre. Den kan leveres med egen oljepumpe noe som vil si at vanlig drivstoff 95 oktan kan fylles på alle bensinstasjoner. Dette er en stor fordel og øker anvendeligheten betraktelig. Bensintanken rommer 4,5 liter og har et forbruk på omtrent 0,18 liter per mil. Det går med andre ord lenge mellom hver gang du trenger å belemre deg med fylling av tanken. Det er den eneste modellen som kan leveres med både pedaler, kick-start og elektrisk starter. Overføringen er en standard 2-trinns girkasse med automat. Flexer kommer med trommelbremser både foran og bak.