Jawa 125 Sport


Jawa 125 Sport profil

Ønsker du en tøff og sporty maskin som går like godt på vei som i terreng er Jawa 125 Sport et godt valg for deg. Vi har importert mange av denne typen, og det er mange grunner til dette. Den er blant annet kjent for å være en evighetsmaskin som bare går og går. Skulle du allikevel være så uheldig å trenge det, så er det enkelt å få tak i rimelige deler. Vi har kjøpt inn rikelig med slitedeler, og har dette tilgjengelig på vårt lager for rask levering. Jawa 125 Sport er designet for de noe mer erfarne kjørere som også vil ha muligheten til å kjøre i terrenget. Har du en variert vei til jobben vil denne ta deg trygt frem enten du kjører på asfalt, grus eller skogsveier. Selv på vinterføre vil Jawa 125 Sport være et godt alternativ. Grove dimensjoner i ramme, hjul, bremser og motor gjør den robust også når termometeret kryper under 0 grader. Vi har piggdekk på vårt lager, og kan levere dette med sykkelen om ønskelig. Vi setter selvsagt dekkene på ved levering hvis du gir oss beskjed om dette.

Eksteriør

Jawa 125 Sport er basert på den kjente Dandyny sykkelen, men skiller seg fra denne med å ha mye større hjul med tykk gummi og terrengprofil (2,75×19 fordekk, og 3,5 x 16 bakdekk). Disse hjulene leveres som standard. Ønsker du en annen type dekk kan vi også ordne dette. Alt etter hva du har behov for, og skal bruke sykkelen til. Eksosanlegget er forkrommet og gir et eksklusivt preg sammen med den mørke rammen. Gaffelen foran er teleskopisk og bak sitter en kraftig gaffel med det gode monoshock fjæringssystemet for behagelig kjøring. Bremsesystemet har kraftig dimensjonerte front og bakre bremseskiver for å takle off road kjøring. Frontlyset er stort og godt for å gi nødvendig støtte på mørke skogsveier. Rammen er åpen, noe som er vanlig i denne klassen av motorsykkel, og har avstivere i rustfritt stål med påmonterte spjeld – et solid system som har vært brukt helt siden 70-tallet. Den omrammende kappen er produsert i kraftig Endura plast og har små «ører» som er designet for å presse mer luft inn til motoren. Vingene er høye og den del bredere enn normalt for å beskytte bedre mot sprut og søle. Du vil sette pris på den manglende «fartsstripen» bak på ryggen når du kommer frem.

Tekniske data og motor

Jawa 125 Sport er en lett motorsykkel med luftkjølt firetaktsmotor på 124cc og femtrinns manuell girkasse. Den yter hele 13 hestekrefter (9,4 kw) og gir i overkant av 10 Nm i dreiemoment. Turtallet stopper ikke før 8200. Det finnes sykler med vesentlig høyere effekt, men når du tar i betraktning at vekten ikke er mer enn 99kg (tørrvekt) blir tallene ganske respektable. Som navnet tilsier gir dette et meget sportslig inntrykk under kjøring, og de fleste som prøvekjører Jawa 125 Sport blir positivt overrasket over dette. På tidligere versjoner var startsystemet kick, men har i dag blitt elektrisk som standard. Tankvolumet er 6,5 liter men kan ved spesifikasjon utvides til nærmere 8 liter.