Jawa 125 Chopper type 810


Jawa 125 Chopper type 810 Profil

JAWA 125 Chopper har vært produsert siden 1997 og har vært en ubetinget suksess helt siden den tid. Profilen er for de som ønsker å holde seg på de asfalterte veiene og kjøre med stil. Den har den typiske chopper looken med fremhevede teleskopiske gafler og noe tilbakelent kjørestil. Selv passasjerer sitter behagelig på denne modellen, og den har kraft nok til å kjøre behagelig selv med passasjer og oppakning. Det vil med andre ord si at den er en ypperlig tursykkel til den store motorsykkelferien. Den er behagelig å kjøre, og det finnes mange løsninger for å montere på sidetasker, styretasker og til og med en egen stor taske til baksete. Med den sistnevnte sitter du faktisk enda mer behagelig (hvis du skal kjøre alene). Den blir ansett som et meget godt alternativ som en begynnersykkel for de som senere ønsker seg en tung sykkel i chopper segmentet. Med unntak av vekten (125 kg tørrvekt) er den faktisk forbløffende lik tunge choppere i håndteringen, noe som selvsagt er hensikten fra produsenten sin side. På samme måte som Sport versjonen er det enkelt å finne rimelige slitedeler til denne sykkelen. Holdbarheten er også på Chopperen upåklagelig og du kan vente deg problemfri kjøring i mange år.

Eksteriør

JAWA 125 Chopper kommer som standard med 150mm teleskopisk gaffel og to 80mm støtdempere bak. Her kjører du med andre ord behagelig. Dobbelsetet har god plass til en passasjer og kommer med praktisk rygglene for de lengre turene. Fargekombinasjonen sort/sort er mest vanlig og fremhever de lekre blanke detaljene. Andre fargekombinasjoner kan også bestilles hvis det er ønskelig. Det er til og med mulig å få den custom made med egenvalgte farger og mønster. Rammen og det brede styret kommer også som standard i sort. Tydelige emblemer, åpen motor og mye bruk av krom fremhever chopper utrykket. Hjulene kommer med stilriktige og nostalgiske trådeker med bredere profil bak. Ved begynnelsen ble sykkelen levert med OHV utstyr, men siden år 2000 har alle 125 cc modeller blitt utstyrt med OHC utstyr.

Teknisk data og motor

Jawa 125 Sport er en lett motorsykkel med luftkjølt enkelt sylinder og fire-takters motor med femtrinns girkasse. Motoren produserer 12,6 HK (9,2 KW) ved en omdreining på 8200 RPM. Dreiemomentet er 9,20 ved en omdreining på 7000 RPM. Med en vekt på 125 kg gir det et vekt / effekt-forhold på 0.1008 hk per kilo. Topphastigheten ligger på ca. 103 km/t. Du kan velge mellom elektrisk eller kick-start, men leveres med elektrisk som standard. Vi har aldri opplevd svikt på den elektriske starteren, så vi anbefaler dette.  Den er utstyrt med en enkel skivebrems foran (265mm) og kraftige trommelbremser bak (160mm). Drivstofftanken er på 13,6 liter men kan leveres med 2 liter ekstra ved spesifisering (litt bredere). Tidlige versjoner av Chopper 125 hadde et relativt høyt forbruk av drivstoff, men har nå blitt redusert til ca 2,8l/100km. Det gir deg en rekkevidde på nærmere 50 mil på en tank noe som er meget bra på en lett motorsykkel.