Tomos Revival


Tomos Revival profil

Hvis du ønsker en moped som blir lagt merke til er Tomos Revival tingen for deg. Ikke bare ser den bra ut, som en skikkelig klassisk moped skal se ut, men den er også pakket full med de aller nyeste sikkerhetsmekanismene slik som kraftige ventilerte bremseskiver, sikrere drivstofftank med autocut bremselspumpe, spenningsvern og kraftigere lys. Den kommer også med større lastekapasitet og mange mekaniske forbedringer fra forrige modell, som for eksempel elektrisk starter og større og tydeligere instrumenter. Mengden av kromdetaljer kan sies å være uvanlig høy for en moped i denne klassen. At Tomos er opptatt av imaget denne modellen gir deres kunder er tydelig på andre detaljer også, som for eksempel det høye styret som gir en kul tilbakelent holdning når du cruiser rundt. Eksospotten er forbedret slik at den effektivt fjerner den litt «knattrende» mopedlyden og gir Tomos Revival en dypere og avdempet lyd som ofte er forbeholdt noe større motorer. Det er mange som feilaktig tror at dette er en lett motorsykkel når de hører lyden. Det er produsert at stort antall av denne modellen, noe som sikrer billig og lett tilgjengelige slitedeler. Men som på alle Tomos modeller er også denne kjent for å være meget driftssikker. Det merker du ikke bare på den billige driften, men også at mopeden holder seg meget godt i verdi for videresalg. Denne kombinasjonen har gjort modellen spesielt populær for studenter.

Eksteriør

Det er ingen tvil om at detaljene på denne modellen er meget godt gjennomført. Mye bruk av krom og påkostet lakk gir et eksklusivt inntrykk. Selv den doble støtten er forkrommet. Gaffelen er kraftig og står godt i stil med bukkestyret og den nostalgisk utformede lykten. Setet er godt polstret og har et praktisk hulrom for oppbevaring av hjelm og kanskje en liten handlepose. Sissy-rig (ryggstø) kan monteres på hvis ønskelig. Den er laget av krom og har polstring med samme mønster som setet. Ved montering av setetaske er den veldig praktisk å ha. Som standard følger også et multiverktøy med (festet under setet). Det er verdt å merke seg at oppbevaringsplassen under setet på denne modellen faktisk er helt vanntett, noe som kommer godt med under norske forhold. Som standard blir Tomos Revival levert i rød (burgunder) eller blå, men costum lakkering vil være mulig hvis ønskelig (gjøres etter import av oss). Som en ekstra detalj er det også mulig å kjøpe med hjelm som er lakkert i samme farge som sykkelen (størrelse må medfølge bestillingen). Den passer selvsagt perfekt under setet.

Tekniske data og motor

Motoren er en luftkjølt totakter med enkelt sylinder på 49,00 ccm som yter 2.01 Hk (1,5 Kw) ved 5000 omdreininger. Det gir et dreiemoment på 3,50 Nm (0,4 kgf-m) ved 2800 omdreininger. Topphastigheten er begrenset til 48,3 km/t. Tørrvekten er 64,9 kg noe som gir et vekt / effekt forhold på 0,031 Kh/kg. Starteren er elektrisk. Kapasiteten på drivstoff er 3,40 liter og modellen har et forbruk på om lag 10 km/l. Utslippet er på 2,32 CO2 g/km.